Det absolut vigtigste: Anna Rosbach

28. august 2011

Badetøjet skal tilbage i kommoden. Og det famøse arbejdstøj findes frem.

Anna Rosbach er tidligere medlem af Dansk Folkeparti. Nu arbejder hun uden for parti, men sidder som et ud af 56 medlemmer i gruppen 'De Europæiske Konservative og Reformister' (ECR), der er imod et føderalt EU. Foto: European Union 2011 PE-EP/Pietro Naj-Oleari ©.

Ferien rinder ud for medlemmerne af EU-Parlamentet, og næste samling finder sted 12.-15. september. Her skal medlemmerne blandt andet diskutere en ny handelspolitik, de nationale økonomier og kvinders pensionsalder.

Inden da har EU ZOO spurgt de danske parlamentsmedlemmer, hvad der er de vigtigste sager frem til årsskiftet.Vi har allerede modtaget fire svar, og vi håber, at der er flere på vej.

Nedenfor bringer vi først spådommen fra en af dem, der har svaret meget fyldigt:

Løsgængeren Anna Rosbach.

I et svar fra hendes kontor nævnes blandt andet fisk, vind og vejr samt en tur til Nordkorea.

Således bærer hendes svar præg af, at hun er næstformand i ‘Delegationen for Forbindelserne med Den Koreanske Halvø‘ og medlem af ‘Udvalget om Miljø, Folkesundhed og Fødevaresikkerhed‘.

Redaktionen har nedenfor fremhævet interessante passager med fed tekst.

Hvad bliver de tre vigtigste emner/sager i EU-Parlamentet frem mod årsskiftet – og hvorfor?

1. Reformen af den fælles fiskeripolitik. Ligesom med landbrugspolitikken er der tale om en politik, der er blevet udsat for stærk kritik. Det er vigtigt at få gennemført en reform, der i tilstrækkelig grad sikrer fiskebestandene. Uhyggeligt mange fiskebestande er overfiskede, og hvis fiskeri også skal være en mulighed i fremtiden, er man nødt til at handle nu.

2. Forberedelse til FN’s klimakonference. Til december afholdes endnu en runde af FN’s klimakonferencer – og EU-Parlamentet skal dels prøve at enes om, hvad man mener, EU skal kæmpe for, dels sendes en officiel EP-delegation endnu engang af sted til konferencen. Anna Rosbach er en del af EP’s officielle delegation, og derfor kommer det selvfølgelig til at fylde ekstra meget. Diskussionerne er selv sagt meget vigtige, både ud fra et miljømæssigt synspunkt og fra et økonomisk.

3. Reform af landbrugspolitikken. Parlamentet arbejder stadig med reformen af den fælles landbrugspolitik – og det er selvsagt et enormt vigtigt område at få reformeret.

Hvad bliver den vigtigste emne/sag, som du PERSONLIGT kommer til at beskæftige dig med frem mod årsskiftet?

Delegationsrejse til Nordkorea. I slutningen af oktober/begyndelsen af november tager en lille delegation fra EU-Parlamentet til både Nord- og Sydkorea. Som næstformand for delegationen er Anna Rosbach  med – og især besøget i Nordkorea bliver interessant.

Dels har EU jo endnu engang før sommeren sendt humanitær bistand til Nordkorea (efter diskussioner om, hvorvidt støtten vil nå til andre end partimedlemmer og hæren), dels var Anna Rosbach i juli vært for en konference i EP om menneskerettighedssituationen i Nordkorea. Der deltog forskellige menneskerettighedsorganisationer, ligesom et par flygtninge fra Nordkorea var til stede (og bidrog til debatten).

Parlamentet skulle egentlig have besøgt Nordkorea allerede sidste år, men det blev aflyst på grund af hændelsen med det sydkoreanske krigsskib, der blev sænket.

Relaterede artikler:

 1. Det absolut vigtigste: Bendt Bendtsen
 2. Det absolut vigtigste: Emilie Turunen
 3. Det absolut vigtigste: Jens Rohde

3 kommentarer »

 1. I kunne da godt lige have lavet sproglige rettelser: “…hændelsen med det sydkoreanske krigsskib, der blev SÆNKET”.

  Jeg troede, at journalister rettede fejl i deres citater ;)

  Kommentar by Mathias Schwartz Kirkegaard — 29. august 2011 @ 09:08

 2. I kunne måske også have bearbejdet det i fik en smule? I stedet for blot at copy paste et svar ind?

  Kommentar by Pelle — 29. august 2011 @ 09:12

 3. Kære Mathias,

  Ja.

  Kære Pelle,

  Vi blev på redaktionen enige om at publicere hver politikers svar for at lade læserne få et fuldt og uredigeret indblik i MEP’ernes politiske liv lige nu. At vi overser en enkelt (meget klassisk) stavefejl, det er naturligvis en fejl.

  Senere vil vi lave et indlæg, hvor vi kigger nærmere på efterårets store sager. Heri spiller MEP’ernes svar selvfølgelig en vigtig rolle.

  Kommentar by fsk — 29. august 2011 @ 15:09

Debatten på bloggen er modereret efter sidens regler.Bliver ikke offentliggjort.