Altinget: Vi er afhængige af statsstøtte

24. august 2011

Rasmus Nielsen har selv en fortid som redaktør af EF-Kommissionens nordiske blade fra 1983-85. (foto: Rasmus Flindt Pedersen/Altinget)

Udsigten fra redaktionslokalerne er Christiansborgs ridebane. Alligevel har Altinget også et internationalt udsyn. I et par år har den kendte nyhedsportal for politiske beslutningstagere kørt portalen Altinget | EU. Men nu lover Altinget at forbedre EU-dækningen, samtidig med at de vil kræve betaling ligesom på de øvrige portaler.

Vi har stillet nogle spørgsmål, der grundet valgtravlhed på Borgen blev mailet, til chefredaktør, udgiver og stifter Rasmus Nielsen fra Altinget.dk.

Hvordan vil I dække EU-spørgsmål med portalen?

Vi har delt Altinget | EU op i en åben (gratis) del og en betalingsdel. Den gratis oplyser bredt med debat og om EU-bevægelserne
mens abonnementsdelen skriver grundige artikler med vægt på professionelle læseres interesser, herunder lobbyisme og andre former
for interessevaretagelse.

Hvem er jeres læsere?

Det er alle dansksprogede med særlig interesse i europæisk politik og EU-beslutninger.

Hvad efterspørger jeres læsere?

Grundig, kritisk og uvildig journalistik med fokus på nichen: EU-politik.

Vil I også bruge tid på selvstændig, undersøgende journalistik?

Ja, vi har ansat journalist, cand.scient.pol. Morten Øyen til formålet. Han skal skrive nyheder, analyser og portrætter.

Hvordan løber det rundt økonomisk?

Vi satser på salg af årsabonnementer og kan i løbet af ét til to år se, hvor det bærer hen ad.

Er der penge i EU-journalistik?

Normalt nej.

I har fået 1.145.000 kroner i støtte fra Europa-Nævnet siden 2009 . Hvad bruger I pengene på, og hvorfor har I brug for de penge?

Vi bruger bevillingerne til projekter med andre aktører, der får en del af midlerne, samt til at opbygge og videreudvikle Altinget | EU, helt overskyggende den gratis,
åbne del.

Vil I en dag kunne producere EU-journalistik uden statsstøtte?

Nej, det tvivler jeg på. Vores konkurrenter, især DR og aviser, er massivt, konkurrenceforvridende understøttede – læs: langt mere end os, og så længe det sker, er der en sammenhæng mellem støtte og EU-dækning.

Her er holdet bag Altingets EU-portal

- Journalist og daglig redaktør af Altinget | EU og Altinget | Fødevarer, Morten Øyen Jensen. Morten er 26 år, er kandidat i statskundskab fra Københavns Universitet og har en MA i International Journalism fra City University i London.

- Portalkoordinator på Altinget | EU, Kristoffer Hecquet. Kristoffer er 30 år og er kandidat i Historie og Europastudier fra Aarhus og Vilnius universiteter og har erfaringer fra Udenrigsministeriet, EU-Parlamentet, Nyt Europa og er desuden EU-konsulent hos FFD.

- Researcher på Altinget | EU, Signe Marie Enghave. Signe er 24 år og har en BA i Tysk og Europæiske Studier fra CBS.

- Researcher på Altinget | EU og Altinget | Fødevarer, Ida Synnestvedt. Ida er 23 år og er BA i Engelsk og Europæiske studier fra CBS.


2 kommentarer »

 1. Hej redaktion – hvad med hurtig artikel om folketingskandidaternes (manglende) EU-visioner? :-)

  Kommentar by Pelle — 26. august 2011 @ 14:42

 2. Hej Pelle,

  Jeg har godt set, at flere har været ude med lignende kommentarer: Erik Boel fra Europa-Bevægelsen i Information eksempelvis.

  Jeg noterede mig også, at Olli Rehn efterspørger en debat om, hvorvidt landene er villige til den finanspolitiske koordinering, som euroobligationer vil kræve.

  http://euobserver.com/19/113449

  Men fordi Danmark står uden for euroens sidste del lige nu, er debatten ikke lige så påkrævet lige nu. Men eftersom tilslutningen til euroen, europagten og så videre sandsynligvis bliver et spørgsmål, som igen og igen vil dukke op under den næste mandatperiode i Folketinget, vil det være oplagt at EU-politikken også blev et emne under valgkampen: Bør vi have en afstemningen om forbeholdene? Er det positivt med en fælles finanspolitisk koordinering? Står vi stærkest inden for eller uden for euroen?

  Kommentar by Filip Schwartz Kirkegaard — 30. august 2011 @ 14:29

Debatten på bloggen er modereret efter sidens regler.Bliver ikke offentliggjort.