Vil Messerschmidt afværge Middelhavsriget?

20. september 2009
Højrenationalister frygter, at EU bliver udvidet til en Middelhavsunion. Her er forsiden fra en folder fra Dansk Kultur.

Højrenationalister frygter, at EU bliver udvidet til en Middelhavsunion. Her er forsiden fra en folder fra Dansk Kultur.

EU-Parlamentet byder ikke kun på triste møder i grå bygninger i Bruxelles. Fra tid til anden kommer de folkevalgte på sprøde og lærerige rejser. Det sker, når parlamentet sender delegationer ud til alverdens lande.

Og så er det lidt sjovt, at Morten Messerschmidt fra Dansk Folkeparti skal sidde i Delegationen til Den Parlamentariske Forsamling for Euro-Middelhavs-samarbejdet. Der er en blogger fra højrefløjen, der er overbevist om, at EU-eliten er i gang med at skabe et Eurabien, og at dømme ud fra kommentarer og foldere har idéen vundet fodslag blandt den højreradikale del af Messerschmidts vælgerkorps. Gad vide om Messerschmidt deler den frygt og håber at kunne vælte korthuset? EU ZOO har sendt ham en mail og håber snart at kunne bringe et svar.

Parlamentarikerne har stort set ingen magt på udenrigspolitik, så rejserne fungerer mest som en form for diplomatisk fyrværkeri. Af og til bruger politikerne rejserne til politiske ytringer og aktioner, eksempelvis når Margrete Auken som medlem af delegationen til det palæstinensiske selvstyre går i flæsket på Israel. I november sidste år kritiserede hun Israel for, at EU-folkene ikke kunne besøge et israelsk fængsel. Margrete Auken, der længe har været kendt for sin kritik af Israel, er atter medlem af Palæstina-delegationen.

Her er listen over danskernes rejsepladser:

Delegationen for Forbindelserne med Mercosur
Danske medlemmer: Britta THOMSEN (S), Jens ROHDE (V)

Delegationen til Den Blandede Parlamentariske Forsamling AVS-EU (Afrika, Vestindien og Stillehavslandene)
Danske medlemmer: Ole CHRISTENSEN (S), Anne E. JENSEN (V)

Delegationen til Den Euro-Latinamerikanske Parlamentariske Forsamling (EUROLAT)
Danske medlemmer: Jens ROHDE (V)

Delegationen for Forbindelserne med Det Palæstinensiske Lovgivende Råd
Dansk medlem: Margrete AUKEN (SF)

Delegationen for Forbindelserne med Den Koreanske Halvø
2. næstformand: Anna Rosbach (EFD, DK)

Visse delegationer har endnu ikke valgt formænd og næstformænd:

Delegationen til Den Parlamentariske Forsamling for Euro-Middelhavs-samarbejdet: Morten MESSERSCHMIDT (DF)

Delegationen for Forbindelserne med Iran: Dan JØRGENSEN (S)

Delegationen for Forbindelserne med Japan: Christel SCHALDEMOSE (S)

Delegationen for Forbindelserne med Landene i Sydasien: Bendt BENDTSEN (K)

Delegationen for Forbindelserne med Landene i Sydøstasien og Sammenslutningen af Stater i Sydøstasien (ASEAN): Emilie TURUNEN (SF)

Delegationen for Forbindelserne med Sydafrika: Morten LØKKEGAARD (V)

Relaterede artikler:

  1. Vil Messerschmidt afværge Middelhavsriget? 2
  2. Messerschmidt går imod DF's principprogram
  3. Messerschmidt er god til vennetjenester

1 kommentar »

  1. [...] han frygter, at Europa vil knytte sig til Middelhavslandene i en union. Vi stillede spørgsmålet i et tidligere indlæg, fordi mere ekstreme dele af DF’s vælgerkorps frygter, at EU er ved at blive til et [...]

    Pingback by Vil Messerschmidt afværge Middelhavsriget? 2 – en uafhængig blog om EU-Parlamentet — 22. september 2009 @ 17:41

Debatten på bloggen er modereret efter sidens regler.Bliver ikke offentliggjort.


Wikipedia om Morten Messerschmidt (DF)

Morten Messerschmidt (født 13. november 1980) er cand.jur. og medlem af Folketinget indtil den 19. juni 2009 for Dansk Folkeparti. Han blev valgt i Århus Amtskreds ved folketingsvalget den 8. februar 2005, hvor han fik 3.812 personlige stemmer. Ved Europa-Parlamentsvalget 2009 var han spidskandidat for Dansk Folkeparti og fik 284.500 personlige stemmer hvilket er det næststørste antal ved et dansk EU-parlamentsvalg.