V og K siger ja tak til flere flygtninge

11. marts 2009

For fremtiden kommer Danmark til at tage imod asylansøgere fra overbebyrdede lande som Malta, Frankrig og Sverige. Det er retningen, som EU-Parlamentets pil peger i.

Mens Venstre og de Konservative i Danmark kritiserer forslaget om at dele asylbyrden i unionen, så er partifællerne i EU-Parlamentet straks mildere stemt over for en fælles asylpolitik.

Samtlige parlamentarikere fra Venstre og Konservative har stemt for en resolution, der foreslår solidaritet med de lande, der modtager mange asylansøgere. Det betyder, at lande som Danmark ender med at behandle flere asylansøgninger.
Det er Venstre-parlamentarikerne Karin Riis Jørgensen, Anne E. Jensen og Niels Busk, samt den konservative Christian Rovsing, der har stemt for at dele asylbyrden.

Også Socialdemokraternes medlemmer af parlamentet stemte for, men dette overrasker ikke, eftersom Socialdemokraternes udlændingeordfører, Henrik Dam Kristensen, har sagt, at han er tilhænger af en meget fælles asylpolitik i unionen.

I resolutionen, som EU-Parlamentet vedtog tirsdag, bakker parlamentet op om EU’s Asyl- og Immigrationspagt og foreslår ekstra solidaritetsmekanismer, blandt andet så flygtninge kan flytte rundt i Europa for at “lette byrderne på nogle medlemsstater”. Selvom vi har et retsforbehold, vil Danmark være omfattet af de nye regler, medmindre vi melder os helt ud af det fælles system, der forhindrer asylshopping.

Mogens Camre (DF) var den eneste dansker, som stemte imod.

Opdateret: Faktuel fejl rettet. EU-Parlamentet har kompetence på området. Dette var dog kun en resolution.

Relaterede artikler:

  1. Stop Barroso, siger de
  2. 1-0 til højrefløjen i patientkrigen
  3. Dyreaktivister i flæsket på Danmark til november

Ingen kommentarer »

  1. Det understreger bare vigtigheden af at stemme til Europaparlamentet. De er ikke bare Christiansborgs forlængede arm, men sætter sig ud over snævre nationale interesser. Nu vil jeg alligevel overveje at stemme borgerligt ved valget til parlamentet.

    Kommentar by Mathias Schwartz Kirkegaard — 11. marts 2009 @ 16:52

  2. [...] Kilde: EUzoo.dk [...]

    Pingback by VK: Ja tak til flere flygtninge | Dansk Politik — 12. marts 2009 @ 01:21

Debatten på bloggen er modereret efter sidens regler.Bliver ikke offentliggjort.