Turunen hitter i… Gæt hvor!

11. juni 2009
Emilie Turunen (SF) tegner til at blive det yngste medlem af EU-Parlamentet. (Foto: SF)

Emilie Turunen (SF) tegner til at blive det yngste medlem af EU-Parlamentet. (Foto: SF)

Yksi uuden EU-parlamentin nuorimmista mepeistä on 25-vuotias tanskalainen Emilie Turunen. Turusen äiti on suomalainen, mutta uusi meppi itse on varttunut Tanskassa eikä puhu suomea.

Det er svært at forstå finsk, men det er da til at forstå, at det handler om Emilie Turunen, det nye danske SF-medlem af EU-Parlamentet. Ovenstående er indledningen til et nyhedstelegram, som Finlands variant af Ritzaus Bureau, STT, har skrevet. Hvis man googler introen, dukker der cirka 30 hits op. Det ser altså ud til, at telegrammet har været bragt bredt.

Og hvis man bruger Google Translate får man:

Et af de nye EU-Parlamentet mepeistä de yngste er 25-årige dansker Emilie Turunen. Turunen’s mor er finsk, men den nye MEP selv varttunut i Danmark og ikke taler finsk.

Relaterede artikler:

  1. Der er langt fra Danmark til Auken og Turunen
  2. Det absolut vigtigste: Emilie Turunen
  3. Pressestøtte får blandet modtagelse

1 kommentar »

  1. “Et af EU-parlamentets yngste MEP’ere er den 25-årige dansker Emilie Turunen. Turunens mor er finsk, men den nye MEP er selv født i Danmark og taler ikke finsk.”

    Jeg undrede mig også over navnet =)

    Kommentar by Erik Winther Paisley — 12. juni 2009 @ 19:26

Debatten på bloggen er modereret efter sidens regler.Bliver ikke offentliggjort.


Wikipedia om Emilie Turunen (SF)

Emilie Turunen (født 13. maj 1984 i København) er en dansk politiker, der siden 7. juni 2009 har været medlem af Europa-Parlamentet, valgt for Socialistisk Folkeparti. Hun var landsformand for Socialistisk Folkepartis Ungdom (SFU) fra 2008 til 2009. Hun studerer socialvidenskab og arbejdslivsstudier ved RUC. Tidligere har hun været koordinator for Genstart Danmark og for Danmarks Sociale Forum i 2006. I 2004 arbejdede hun på et kvindekrisecenter i Cambodja for Folkekirkens Nødhjælp. Hun er det yngste danske medlem, der er blevet valgt til Europa-Parlamentet og det yngste medlem i det siddende parlament.