Socialdemokratiske rivalinder i kamp 1. maj

28. april 2009

Der står mere end international solidaritet på spil, når fagbevægelsen går til 1. maj-møder fredag. De to  socialdemokratiske rivalinder, Britta Thomsen og Christel Schaldemose, er de to socialdemokrater, der skal holde flest taler på kampdagen. Begge skal holde ni taler.

De to er medlemmer af EU-Parlamentet og søger begge genvalg. Britta Thomsen er nummer to på listen, og Christel Schaldemose er nummer tre. Socialdemokraterne forventes ikke at kunne få flere end tre medlemmer af EU-Parlamentet ved valget i juni. Altså er der trangt hos socialdemokraterne for tiden.

Det er bloggen Dansk Politik, der har gennemgået listen over 1. maj-arrangementer med socialdemokratiske folkevalgte:

Christel Schaldemose skal Fyn rundt. hun starter klokken 06.00 på Brobyværk Kro, og tager derefter til munkebo, Middelfart, Assens, Odense, Ringe, tilbage til Odense, Svendborg og endelig slutter hun af kl. 16.30 i Bogense. Nok med en anelse hæs stemme.

Britta Thomsen skal til gengæld rundt i hovedstaden, hun starter klokken 09.00 i Byggeriets Hus på Frederiksberg og skal derefter til Vallensbæk, Roskilde, København, Roskilde (igen), Holbæk, Slagelse, Rønnede inden hun slutter af klokken 20.00 i Køge.

Relaterede artikler:

 1. EU ZOO kårer dansk pressedarling
 2. Pressen varmer op til EU-valg
 3. Historisk beslutning om onlinespil

2 kommentarer »

 1. Jeg har ikke stor viden om 1. maj, men er det normalt at begynde dagen så tidligt?

  Meningsmålingen fra 14. april sagde at S får fire mandater, men i samme måling sagde 83 % at de ville stemme ;)

  Jeg gætter på at Ole Christensen (nr. 4) overhaler Christel Schaldemose, da han er fra Nordjylland. Ved tidligere valg har man ofte set partiernes og pressens forventninger om at den ene eller anden kandidat vinder pga. sin profil, men i praksis er regional opbakning en trumf som man ikke kan slå. Vælgerne stemmer i første omgang på en kendt person, men dernæst på en lokal mand. Hele landet er én valgkreds, og den paradoksale konsekvens er at vælgerne (især i yderområder) stemmer meget lokalt. Det samme så man ved valget i de nye store regioner og kommuner.

  Kommentar by Casper | Borgerlig bums — 29. april 2009 @ 06:41

 2. Det der vel virkeligt understreger kampen, er hvor tæt stemmetalene i 2004 var for de fire socialdemokrater der genopstiller.

  Som i sikkert ALLE husker (eller er det bare mig der er ultra-nørdet?), så fordelte stemmerne blandt socialdemokraterne sig sidst således:

  Britta Thomsen (12.756)
  Ole Christensen (10.534)
  Dan Jørgensen (10.350)
  Christel Schaldemose (9.350).

  Bemærk hvordan den nuværende spidskandidat Dan Jørgensen kom ind på det yderste socialdemokratiske mandat… noget der jo nok ændrer sig.

  Ud fra disse tal må det forventes at kampen mellem Thomsen, Schaldemose og Christensen bliver virkeligt tæt… og spørgsmålet er hvem der har formået at markere sig mest siden sidste valg – og hvem der har plejet de rigtige netværk i partiet.

  … og for lige at sætte stemmetalene i perspektiv:

  Folkebevægelsens Søren Søndergaard fik 18.492 stemmer, knap det dobbelte af Schaldemose.

  Mens JuniBevægelsens Hanne Dahl fik 28.278 stemmer – tæt på Christensen, Jørgensen og Schaldemoses stemmer lagt sammen.

  På den anden side fik siddende MEP (og tidligere minister) Johannes Lebech sølle 1.620 stemmer – hele 5 stemmer mere end hvad Morten Messerschmidt kunne indkasere (han fik med andre ord 1.615 stemmer)

  … og tidligere-kristendemokratiske-nu-konservative Tove Videbæk fik i øvrigt 7.847 stemmer sidst.

  @Borgerlig Bums
  Det er meget normalt at starte 1. maj før fanden får sko på

  Kommentar by Pelle Christy — 29. april 2009 @ 08:05

Debatten på bloggen er modereret efter sidens regler.Bliver ikke offentliggjort.


Wikipedia om Britta Thomsen (S)

Britta Thomsen (født 23. januar 1954 i Aalborg) er medlem af Europa-Parlamentet, valgt for Socialdemokraterne. I parlamentet er hun medlem af Udvalget for Industri, Forskning og Energi og er også medlem af Udvalget for Kvinders Rettigheder og Ligestilling samt suppleant i Udvalget for Sikkerhed og Forsvar. Britta Thomsen er cand.mag. i historie og portugisisk med sidefag i spansk fra Aarhus Universitet. Hun har tillige læst ved Lissabon Universitet. Hun har arbejdet som konsulent i HK fra 1994-2000 og har fra 2001 drevet sit eget konsulentfirma, Facilitate, som arbejder med arbejdsmarkedsforhold på europæisk plan. I Socialdemokratiet har hun været med i det udvalg, der udarbejdede partiets principprogram i 2000. Fra 2000-2004 var Britta Thomsen medlem af Socialdemokraternes hovedbestyrelse. Hun blev valgt til Europa-Parlamentet ved valget i 2004 og genvalgt i 2009.

Wikipedia om Christel Schaldemose (S)

Christel Schaldemose (født 4. august 1967) er historiker og næstformand for den socialdemokratiske delegation i Europa-Parlamentet. I 2006 afløste hun Henrik Dam Kristensen som medlem af Europa-Parlamentet. Hun fik sit eget mandat ved valget den 7. juni 2009, hvor hun blev valgt som nummer 2 af de fire socialdemokrater. Hun er medlem af udvalget for det indre marked og forbrugerbeskyttelse, budgetkontroludvalget, og er suppleant i udvalget for landbrug og udvikling af landdistrikter. Derudover er hun medlem af delegationen for forbindelsen til Japan. Blandt sine interessepunkter angiver hun uddannelsespolitik, forbrugerbeskyttelse og sundhedspolitik.