Skøre EU-pip på Twitter

28. april 2009

Twitter-bølgen har ramt EU-valgkampen! Mange af EU-kandidaterne har efterhånden viet nogle minutter om dagen til den moderne miniblog-tjeneste Twitter, hvor de kan sende små “pip” ud i cyberspace.

Twitter kan bruges til at sende mere eller mindre vigtige beskeder ud til folket. Foto: Twitter

Twitter kan bruges til at sende mere eller mindre vigtige beskeder ud til folket. Foto: Twitter

Blandt andre SF’s kandidat nummer to Emilie Turunen er meget aktiv. Dels fortæller hun om den mediedækning, hun får. Men hendes strategi er tilsyneladende også at inddrage læsere og potentielle vælgere meget direkte, og hun er den EU-politiker, der opfordrer mest til interaktion. Her er hendes seneste pip:

skal blogge på jp.dk de sidste 3 uger af valgkampen – har I gode ideer til indhold?

Også Det Radikale Venstres spidskandidat Sofie Carsten Nielsen bruger aktivt Twitter. Men det er tilsyneladende med en lidt anden strategi for øje. Sofie Carsten Nielsen bruger også Twitter til at nævne sin mediedækning. Men hun pipper også ærligt om sit arbejde og privatliv:

Pjækker og ruller tur med den yngste.

Forbereder flere dages tour til Fyn og Jylland med start i morgen tidlig. Min far er chauffør og babysitter.

Det er især unge kandidater, der har kastet sig ud i at ‘twitte’. Derfor kan det undre, at ingen af de relativt unge spidskandidater fra de to største partier, Socialdemokraterne og Venstre, har kastet sig ud i pipkampen endnu.

Til gengæld er alder ingen hindring for den tidligere kirkeminister, nuværende medlem af EU-Parlamentet for Det Radikale Venstre, Johannes Lebech. Faktisk er han vældig aktiv. Lebech bruger i høj grad sine pip ligesom statusopdateringerne på Facebook – til korte meldinger om, hvor han er, og hvor han er på vej hen:

I toget i Jylland. Jeg nærmer mig den strækning, som jeg kørte hver dag fra 1964 til 1967. Hvor er jeg? Jeg skulle rejse efter en skole, …

Ankommet til London. Tid til gåtur ad Oxford Street før dagens møder.

EU ZOO vil gerne rose de kandidater, der har taget Twitter til sig. Det er af online-eksperter blevet kaldt lidt et nørdemedie, men vi lover at holde et vågent øje med de pippende politikere alligevel. De skøre twit kan vise sig at spille en rolle, når kandidaterne skal slås om de unge vælgere. I år er kandidaterne yngre end nogensinde, så de er flere om buddet.

Du kan følge de danske EU-kandidater, der er på Twitter, hos tjenesten twittervalg.dk her.

Der er også en europæisk twittersamler om EU-valget her.

Relaterede artikler:

  1. Radikal på redningsaktion i Europa
  2. Pressestøtte får blandet modtagelse
  3. "Det er notorisk ikke rigtigt"

1 kommentar »

  1. http://www.twittertinget.dk samler også de danske MF’ere, der er på twitter.

    Kommentar by Magnus Bjerg — 28. april 2009 @ 10:25

Debatten på bloggen er modereret efter sidens regler.Bliver ikke offentliggjort.


Wikipedia om Emilie Turunen (SF)

Emilie Turunen (født 13. maj 1984 i København) er en dansk politiker, der siden 7. juni 2009 har været medlem af Europa-Parlamentet, valgt for Socialistisk Folkeparti. Hun var landsformand for Socialistisk Folkepartis Ungdom (SFU) fra 2008 til 2009. Hun studerer socialvidenskab og arbejdslivsstudier ved RUC. Tidligere har hun været koordinator for Genstart Danmark og for Danmarks Sociale Forum i 2006. I 2004 arbejdede hun på et kvindekrisecenter i Cambodja for Folkekirkens Nødhjælp. Hun er det yngste danske medlem, der er blevet valgt til Europa-Parlamentet og det yngste medlem i det siddende parlament.