Søgemaskinen der kender EU

11. august 2009
Argh! Hvordan finder jeg mit EU-dokument?

Argh! Hvordan finder jeg mit EU-dokument?

EU er et digitalt rod. Selv hos Folketingets EU-Oplysning har de svært ved at hitte rundt i EU’s forskellige databaser og søgefunktioner, fortalte en medarbejder engang til en af EU ZOOs skribenter. Så også dér bruger de kommercielle søgemaskiner.

Spørgsmålet er så, hvilken af de tre mest kendte søgemaskiner (Google, Yahoo, Bing), der giver dig dét EU-dokument, du har brug. EU ZOO har undersøgt sagen med en blindtest, som vi blev opmærksomme på via ComON.dk.

Første testsøgning er alfa og omega for journalister: “eu commission spokespersons”. Vinderne er Google og Yahoo, hvis første hit begge var en brugbar oversigt over talspersonerne i kommissionen. Sidstepladsen går til Microsofts Bing, der dog fik samme resultat som hit nummer to.

Anden søgning er et vildskud af et forsøg på at finde opholdsdirektivet, der blev meget omtalt efter sidste års Metock-dom. Vi søger på: “eu directive on residence”. Vinderen er Yahoo, der giver adgang til brugbare sider i både andet og tredje hit. Nummer to er Google, og som nummer tre kommer Bing.

Den sidste testsøgning er et forsøg på at finde en betænkning, som en dansker har forfattet. Vi søger på Anne E. Jensens: “eu parliament report intelligent traffic system”. Vinderen er Google, der i første hit giver rapporten. De to andre søgemaskiners resultater var skuffende.

Konklusionen på EU ZOOs hurtige tjek er, at Google er søgemaskinen, der bedst kender EU. Yahoo får en ok andenplads, imens Bing halter bagefter.

Relaterede artikler:

 1. Er det ministrene eller de folkevalgte, der bestemmer?
 2. Der er langt fra Danmark til Auken og Turunen

6 kommentarer »

 1. OEIL: http://www.europarl.europa.eu/oeil/search.jsp plejer at gøre det for mig…

  Kommentar by ne — 11. august 2009 @ 18:27

 2. Ja, det er faktisk en udmærket søgemaskine. Den bedste i systemet. Det bliver straks værre, når man skal til at søge hos Rådet eller hos EF-Domstolen. Eller i dem alle tre på en gang. EUR-lex er også vanskelig at bruge. Generelt gælder det om at have nummeret på det dokument, du søger efter. Men det er jo sjældent, man har det til rådighed.

  Kommentar by Filip Schwartz Kirkegaard — 11. august 2009 @ 22:13

 3. Takker for tippet.
  Har sendt det videre.

  Kommentar by Margrethe Monika S Hansen — 12. august 2009 @ 08:30

 4. Det kommer jo meget an på, hvad man leder efter. Men jeg er enig i, at google er den bedste allround søgemaskine i forhold til EU-stof.

  Jeg går tit via EurActiv’s søgefunktion, hvis jeg skal have et overblik over en eller anden sag. Det fungerer faktisk meget godt synes jeg. Der er som regel både en oversigtsartikel og grundige referencer til relevante EU-dokumenter.

  Kommentar by Rasmus Nørlem Sørensen — 12. august 2009 @ 12:15

 5. Hahahahaha, agurketid(“,)

  Kommentar by Nils Rosted — 13. august 2009 @ 15:46

 6. Rådets register er fremragende, hvis I ønsker overblik/dokumenter vedr. de enkelte sager:
  http://register.consilium.europa.eu/servlet/driver?page=Advanced&typ=&lang=DA&fc=REGAISDK&srm=25&md=100&cmsid=639&ssf=DATE_DOCUMENT+DESC&cmsid=639

  Søg på procedurenummer eller Rådets reference til KOM-dokumenterne.

  Kommentar by Niels — 17. august 2009 @ 07:53

Debatten på bloggen er modereret efter sidens regler.Bliver ikke offentliggjort.