Rohde vil melde sig ind i kritikerklub

27. maj 2009
Venstres spidskandidat vil gerne være med i en EU-kritisk kaffeklub i EU-Parlamentet, siger han.

Venstres spidskandidat vil gerne være med i en EU-kritisk kaffeklub i EU-Parlamentet, siger han.

Jens Rohde (V) vil være med i en EU-kritisk kaffeklub i EU-Parlamentet, der er stiftet af JuniBevægelsens Jens-Peter Bonde.

Klubben, der hedder SOS Democracy, har blandt andet kæmpet hårdt for en folkeafstemning om Lissabon-traktaten.

Det sagde Venstres spidskandidat i hvert fald, da han fik en åben invitation. Det var JuniBevægelsens spidskandidat, Hanne Dahl, der ved en debat på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole spurgte, om Jens Rohde ikke ville med i klubben. Hun forklarede, at gruppen arbejder for mere åbenhed og demokrati i EU, og at der ingen liberale medlemmer er lige nu.

Jeg vil meget gerne tage imod invitationen. Hvis jeg kommer ind, vil jeg meget gerne være med i den, svarede Rohde.

På EU ZOO undrer vi os over, om Jens Rohde ved, hvad SOS Democracy er. Traditionelt har det kun været EU-kritiske danskere, der har siddet i klubben, og den er stiftet af JuniBevægelsens mangeårige EU-politiker Jens-Peter Bonde. På det seneste har SOS Democracy blandt andet arbejdet stædigt for en folkeafstemning om Lissabon-traktaten i medlemmernes hjemlande. Regeringen er imod en folkeafstemning i Danmark.

Ifølge opslagsværket EUABC har SOS Democracy to medformænd ud over Bonde selv: Den finske socialist Esko Seppänen og den britiske konservative Daniel Hannan. Begge er EU-kritiske, og sidstnævnte er blevet smidt ud af den konservative gruppe i parlamentet for at sammenligne EU-Parlamentets metoder til at kvæle kritik med de tyske i 1930′erne. Bonde er formentlig nu erstattet af Hanne Dahl i klubben.

EU ZOO tager hatten af for Rohde, hvis han tør slutte sig til den EU-kritiske kaffeklub – altså hvis han er enig med dem.

Relaterede artikler:

  1. Forbrugerlobbyister vil møve sig ind i valgkampen
  2. Jens Rohde opfordrer til massiv politikerstrejke
  3. Det absolut vigtigste: Jens Rohde

Ingen kommentarer »

Endnu ingen kommentarer.

Debatten på bloggen er modereret efter sidens regler.Bliver ikke offentliggjort.


Wikipedia om Jens Rohde (V)

Jens Rohde (født 18. april 1970 i Holstebro) er medlem af EU-parlamentet for partiet Venstre. Han var tidligere folketingsmedlem for Venstre, valgt i Viborg Amtskreds (11. marts 1998 - 31. december 2006). Fra 2001 var han politisk ordfører for Venstre. Han stoppede sin politiske karriere for at blive direktør på TV 2 Radio i 2007, hvor han senere samme år blev fyret, da han var kilde til en sag i den igangværende valgkamp.