Piebalgs modsiger Pind

26. marts 2009

For fremtiden bliver det slut med at gå i Ikea og købe fire glødepærer for 15,-

Det fastslår EU’s energikommissær, Andris Piebalgs, i et blogindlæg, efter nye EU-regler faldt på plads i sidste uge. I indlægget påstår kommissæren samtidig – stik imod den synshandicappede Venstre-politiker Søren Pinds holdning – at de nye energibesparende pærer fungerer lige så godt som de gammeldaws glædepærer.

Progressively, you will see in your shops light bulbs with halogen technology that provide the same quality of light as Edison’s invention, but with substantial energy (and money) savings, skriver Andris Piebalgs.

Det er Søren Pind lodret uenig i. I et indlæg på sin blog fra december harcellerer han over miljøfanatikere, fordi han som svagtseende  har sværere ved at orientere sig i rum, der er oplyst af lavenergi-pærer.

Selv har jeg kun et øje, og på dette nedsat syn med -9,25. Som min gode ven Jarl engang bemærkede, så er det skridtet før førerhund og stok:-) Men det betyder, at hver eneste gang jeg træder ind i et lokale med elsparepærer er det sværere at se. Der er mange i dette samfund, der har synsnedsættelser – noget ganske generende. De deltager ikke i jubelkoret, men vil hellere end gerne betale den ekstra pris det måtte koste i deres eget hjem for at have ordentligt lys.

Det næste er spørgsmålet om lysets livgivende funktion. For nylig viste undersøgelser at elsparepærerne dels er kræftfremkaldende, dels f.eks. fremmer vinterdepressioner, skrev Søren Pind.

Søren Pind linker selv til en artikel fra Berlingske Tidende, der giver den enøjede Venstre-politiker ret.

Ùanset hvem der har ret, så er det slut for glædepæren i Europa. Den gammelkendte pære bliver udfaset fra i år, og i 2012 skal de være fjernet fra butikshylderne.


Ingen kommentarer »

Endnu ingen kommentarer.

Debatten på bloggen er modereret efter sidens regler.Bliver ikke offentliggjort.