Ole EU langer ud efter partifælles grisepant

11. marts 2009
Ole EU vil ikke have pant på grise (foto: Socialdemokraterne)

Ole EU vil ikke have pant på grise (foto: Socialdemokraterne)

Pant på grise. Sådan lød et forslag mandag fra socialdemokraternes dyrevelfærdsordfører, Bjarne Laustsen, for at bevare danske arbejdspladser og afkorte slagtesvins køreture inden slagtning. Ideen er, at en svineproducent får omkring 100 kroner tilbage, hver gang han afleverer et svin til slagtning på et dansk slagteri.

Men den ide bliver skudt ned af det socialdemokratiske medlem af EU-Parlamentet Ole Christensen, der går under navnet Ole EU.

Jeg er enig i, at der skal gøres noget. Men at indføre pant på grise er ikke vejen. Det er givet i strid med konkurrencereglerne i EU, og hvis vi forestillede os, at alle lande gik ind og beskyttede diverse industrier, der er under pres, så vil vi i Danmark blive de helt store tabere.

Ole EUs kritik kommer efter, at EU ZOO har  efterspurgt en kommentar, fordi han tidligere har kritiseret Frankrig og England for at tænke protektionisk – altså at droppe samhandel og i stedet beskytte egne markeder.

Læs hele Ole EU’s mailsvar:

Jeg er enig i, at der skal gøres noget. Men at indføre pant på grise er ikke vejen. Det er givet i strid med konkurrencereglerne i EU, og hvis vi forestillede os, at alle lande gik ind og beskyttede diverse industrier, der er under pres, så vil vi i Danmark blive de helt store tabere, idet vi i høj grad har brug for, at der ikke er barrierer for den frie handel i EU. Det er det, vi lever godt af, og det har gjort Danmark til et af de rigeste lande i verden. Vi er et meget lille land og har brug for, at alle lande vil købe vores varer, ellers vil vi slet ikke være i stand til at fastholde det velfærdsniveau, vi har.

Men der skal gøres alt mulig andet for at fastholde beskæftigelsen i slagteribranchen: Produktudvikling, efteruddannelse, brug af den nye teknologi osv. Ligesom at landbruget selvfølgelig også har et ansvar. Det virker forkert, at man transporterer 6 millioner levende svin så langt, det er ikke dyrevelfærd. Svin skal slagtes i nærområdet, miljømæssigt er det en del CO2, der ryger ud i atmosfæren ved transport af så mange svin. Den store landbrugsstøtte, der gives til Danmark, bliver jo ikke givet, for at man skal flytte arbejdspladser til udlandet osv.

Relaterede artikler:

  1. Ole EU taler ud om pamperanklage
  2. Thomsen går efter struben på Messerschmidt
  3. EU ZOO jager sandheden efter sort skærm

Ingen kommentarer »

Endnu ingen kommentarer.

Debatten på bloggen er modereret efter sidens regler.Bliver ikke offentliggjort.


Wikipedia om Ole Christensen (S)

Ole Christensen (født 7. maj 1955 i Pandrup) er socialdemokratisk medlem af Europa-Parlamentet siden 2004. I EU-Parlamentet er han medlem af i udvalget om beskæftigelse og sociale anliggender samt delegationen for forbindelserne med Indien. Han er stedfortræder i udvalget for international handel, fiskeriudvalget, regionaludviklingsudvalget og delegationen for forbindelserne med Sydafrika.