Ny videopropaganda fra EU

23. maj 2009

EU-Parlamentet har kastet mere humoristisk propaganda på bordet for at få europæerne til stemmeurnerne. Se de tre videoer her.

Som EU ZOO tidligere har fortalt, så er EU-Parlamentet i gang med den største EU-kampagne nogensinde for at få os til at tage valget seriøst og bruge vores stemme. Videoerne har allerede fået ret flotte seertal på YouTube, så måske er der en sofavælger eller to, der har kigget med.

[youtube]tlP5ekdGwik[/youtube]

[youtube]lOP6hbs9qwY[/youtube]

[youtube]EBF0tgQGkbQ[/youtube]

Relaterede artikler:

 1. EU piller Le Pen fra
 2. Tjubang fra dag ét hos skeptikerne
 3. Der er langt fra Danmark til Auken og Turunen

5 kommentarer »

 1. Den første video er den bedste. Der kommer det komiske element nemlig først lang tid inde i filmen. I de 2 andre der ved man hurtigt hvad der er på færde.

  Kommentar by Mathias Schwartz Kirkegaard — 23. maj 2009 @ 17:33

 2. Jeg er enig med Mathias i, at den første video er den mest vellykkede… men helt generelt synes jeg faktisk det er godt arbejde.

  Fra starten var jeg ellers RET skeptisk,.. for, nå ja, EU-information/propaganda/what-ever plejer ikke just at være kendetegnet ved sin høje kvalitet. Ofte har det mest af alt været lidt latterligt….

  Men denne gang…. der er det faktisk ret godt gået, synes jeg.

  Kommentar by Pelle Christy — 23. maj 2009 @ 23:06

 3. Jeg er helt enig med Pelle. Man kan godt se og mærke, at Europa-Parlamentet har hyret et professionelt kommunikationsbureau til kampagnen. Videoerne er fede, spørgsmålene med tilhørene billeder på plakater og reklamer rundt omkring i Europa er spot-on, og den grafiske linje med fælles “logo” osv. er enkel, men samtidig ikke til at tage fejl af.

  Og så virker det, vigtigst af alt, ikke som propaganda. Nu må tiden vise, om kampagnen også kan gøre noget ved stemmeprocenterne. Der spås 80% i Danmark og 16% i Polen… hvis de to målinger bare kunne mødes på midten var alle vidst glade :-)

  Kommentar by Peter Lemmich — 24. maj 2009 @ 19:58

 4. Jeg er faktisk enig med jer alle (gaaab, hvor kedeligt). Generelt er jeg ikke meget for EU-propagandaen (den hænger mig langt ud af halsen), men disse videoer er meget vellykkede. Og jeg kan godt lide de plakater, der forsøger at sige noget om, at valget får indflydelse på folks hverdag.

  Efter at have givet jer alle ret, kommer nu bonussen. Jeg vil blot referere Bruno Waterfields kommentar til videoen med den skrigende blondine:

  “My interpretation is perfectly simple and straightforward. Only those people driven by insane fear into voting booths or others who are psycho axe killers themselves will be voting in the European elections.”

  Kommentar by Filip Schwartz Kirkegaard — 24. maj 2009 @ 23:16

 5. @Filip
  Meget sjov kommentar – men hvilken af de to er du så, for jeg går da stærkt ud fra at du skal stemme? ;-)

  Kommentar by Pelle Christy — 25. maj 2009 @ 06:59

Debatten på bloggen er modereret efter sidens regler.Bliver ikke offentliggjort.