Messerschmidt går imod DF's principprogram

20. april 2009
Morten Løkkegaard (V) og Dan Jørgensen (S) vil debatten i EU til en kamp mellem rødt og blåt hold. Det protesterer Morten Messerschmidt (DF) over.

Morten Løkkegaard (V) og Dan Jørgensen (S) vil gøre debatten i EU til en kamp mellem rødt og blåt hold. Det protesterer Morten Messerschmidt (DF) over.

Det kan være svært at finde ud af, hvad Dansk Folkeparti helt præcist mener om EU.

I en kronik i Berlingske Tidende sidste uge kritiserede EU-kandidaterne Dan Jørgensen (S) og Morten Løkkegaard (V) EU-kritikerne for at forvrænge emnerne i valgkampen. De to herrer frygter, at kritikerne vil spilde tid på at diskutere Lissabon-traktat og euroforbehold, selvom EU-Parlamentet ikke har magt til at ratificere traktaten eller fjerne euroforbeholdet. De to politikere kalder det ligefrem stemmespild at sætte kryds ved EU-skeptikerne.

Den karikerede kritik fortjente et modsvar. Og det kom i dag fra Morten Messerschmidt, Dansk Folkepartis spidskandidat til EU-valget, i et læserbrev i Berlingske Tidende.

Messerschmidt mener, kritikken er forfejlet:

Hver gang vi andre spagfærdigt gør opmærksom på, at EU er gået for vidt, at EF-domstolen har fået for meget magt eller at vi ikke ønsker en traktat samt flere udvidelser – så får vi at vide, at vi er »EU-modstandere« eller hylder »komplotteorier«. Må vi være fri! Jeg er overbevist om, at EU er skabt ud fra de bedste intentioner, og jeg er tilhænger af store dele af det europæiske samarbejde.

Hans svar er spøjst, eftersom Dansk Folkeparti i dets principprogram skriver, at partiet er modstander af EU:

Dansk Folkeparti ønsker et venskabeligt og dynamisk samarbejde med alle demokratiske og frihedselskende nationer i verden, men vi vil ikke acceptere, at Danmark afgiver suverænitet. Heraf følger, at Dansk Folkeparti er modstander af Den Europæiske Union.

Men ret skal være ret. Dansk Folkeparti bakker ofte op om den danske regerings forhandlingsstrategi i EU og er altså ofte med på at udvide og forny samarbejdet. Pia Kjærsgaard har også tidligere slået fast, at Dansk Folkeparti ikke på nuværende tidspunkt vil kræve, at Danmark melder sig ud af unionen. Dansk Folkeparti er gået med til at spille på den boldbane, som andre nu engang har kridtet op for dem. Men det er ærgeligt, at det er  svært at finde ud af, hvilke grundholdninger, Dansk Folkeparti har omkring den daglige EU-politik. Eksempelvis er der langt mellem pressemeddelelserne fra DF’s nuværende EU-parlamentariker, Mogens Camre. Derfor er det også ærgeligt, at Morten Messerschmidt i sit svar til de to kække Jørgensen og Løkkegaard ikke formår at definere, hvilke grundholdninger han har på de områder, hvor DF er positiv over for samarbejdet i Europa.

Relaterede artikler:

 1. Vil Messerschmidt afværge Middelhavsriget? 2
 2. Thomsen går efter struben på Messerschmidt
 3. Messerschmidt fik ikke sine hedeste ønsker opfyldt

4 kommentarer »

 1. Linket til Messerschmidt’s læserbrev virker ikke.

  Kommentar by Mathias Schwartz Kirkegaard — 20. april 2009 @ 20:47

 2. Det virker nu. Beklager fejlen.

  Kommentar by Filip Schwartz Kirkegaard — 20. april 2009 @ 20:56

 3. Nu har jeg læst læserbrevet. Kunne det ikke tænkes at folkene i DF har holdningen: “Vi er for EF, men imod EU”. I så fald kan holdningerne godt stemme overens med læserbrevets ordlyd.

  Kommentar by Mathias Schwartz Kirkegaard — 21. april 2009 @ 02:03

 4. [...] På nyhedsbloggen EUzoo har de også undret sig: Messerschmidt går imod DF’s principprogram, EUzoo, 20.4.09 [...]

  Pingback by DF har fiflet med partiprogrammet og er nu EU-tilhængere « Borgerlig bums — 22. maj 2009 @ 11:35

Debatten på bloggen er modereret efter sidens regler.Bliver ikke offentliggjort.


Wikipedia om Morten Messerschmidt (DF)

Morten Messerschmidt (født 13. november 1980) er cand.jur. og medlem af Folketinget indtil den 19. juni 2009 for Dansk Folkeparti. Han blev valgt i Århus Amtskreds ved folketingsvalget den 8. februar 2005, hvor han fik 3.812 personlige stemmer. Ved Europa-Parlamentsvalget 2009 var han spidskandidat for Dansk Folkeparti og fik 284.500 personlige stemmer hvilket er det næststørste antal ved et dansk EU-parlamentsvalg.