Magtklub holder whistleblower fra indflydelse

23. juli 2009

Søren Søndergaard (N) drømmer om folketingske tilstande, når EU-Parlamentets flertal tryner det politiske mindretal. Det skete forleden i et af forsamlingens udvalg, da de to største grupper blokerede for, at en whistleblower kunne få en indflydelsesrig post.

Sammenlignet med f.eks. det danske folketing er EU-parlamentet den rene bananrepublik hvad angår mindretalsrettigheder, skriver Søren Søndergaard i en mail til EU ZOO.

Søndergaard, der er medlem af EU-Parlamentet for Folkebevægelsen mod EU, er fortørnet over en hændelse i Budgetkontroludvalget, hvor han (ligesom i sidste periode) har fået en plads. Dette udvalg laver en form for revision af unionens regnskaber.

De magtfulde parlamentarikere er bange for en whistleblower, lyder en anklage.

De magtfulde parlamentarikere er bange for en whistleblower, lyder anklagen fra EU-skeptikere.

Netop unionens regnskaber har den britisk-valgte parlamentariker Marta Andreasen (UKIP) stor erfaring med. Hun blev for fem år siden fyret som EU-Kommissionens chefrevisor, efter hun offentligt hævdede, at der var rod for to milliarder kroner i EU’s regnskab. Nu skriver The Daily Telegraph, at socialisterne (PES) og de konservative (EPP) mandag blokerede for, at hun kunne blive valgt som næstformand i Budgetkontroludvalget. Det skulle hun ellers have været ifølge en aftale i parlamentet, skriver avisen. The Daily Telegraph skriver videre, at de to store grupper stik mod sædvane trumfede igennem, at afstemningen skulle være anonym.

They know that I know too much. I know where the bodies are buried and that’s why they don’t want me, siger Marta Andreasen.

Den socialdemokratiske parlamentariker Christel Schaldemose er medlem af Budgetkontroludvalget, og hun bekræfter, at socialdemokraterne forsøger at holde UK Independece Party (UKIP) fra magten. Det britiske parti er ligesom Dansk Folkeparti upopulært blandt EU-positive politikere. Dog er Christel Schaldemose på ferie, og hun kender derfor ikke detaljerne i denne specifikke sag.

Men vi er i S&D (den socialistiske og socialdemokratiske gruppe, red.) ikke meget for at give UKIP nogen platform frivilligt, skriver hun i en sms til EU ZOO.

Søren Søndergaard var derimod inde i sagen:

Ja, jeg stemte på Marta Andreasen. Det gjorde jeg i respekt for aftalen om, at tillidsposterne i udvalgene fordeles mellem de forskellige politiske grupper i henhold til det D’hondtske system. Og Marta var opstillet af sin gruppe i henhold til denne aftale.

Jeg har ingen viden om, hvorfor de to store grupper i EU-parlamentet (de konservative og socialdemokraterne) i dette tilfælde valgte at se bort fra den indgåede aftale. Bl.a. fordi de ikke havde format nok til at forklare deres motiver over for udvalget inden afstemningen. Men jeg finder det naturligvis bekymrende, at de to grupper brugte deres flertal til at udelukke en repræsentant for en mindretalsgruppe. Dette er der imidlertid intet nyt i. Generelt kan man sige, at hver gang et mindretal bruger mindretalsrettigheder, som fremgår af forretningsordenen, imod flertallets ønske, så bliver forretningsordenen lavet om. Det er der flere eksempler på fra den forrige mandatperiode, skriver Søren Søndergaard.

Hvad gør man efter at have holdt kritikere væk fra indflydelse? Drikker champagne!

Hvad gør man efter at have holdt kritikere væk fra indflydelse? Drikker champagne! ...hævder de EU-skeptiske briter om magtklubben i parlamentet.

UKIP, det omdiskuterede parti, er – som de så ofte er – bitre.

As an example of their behaviour, the leaders of the Socialist and EPP groups went to the bar immediately after the vote and ordered champagne to celebrate their victory over accountability and transparency, skriver UKIP i en pressemeddelelse.

Relaterede artikler:

  1. Tjubang fra dag ét hos skeptikerne
  2. Søndergaard vs. Mørkets Kræfter
  3. Der er langt fra Danmark til Auken og Turunen

Ingen kommentarer »

Endnu ingen kommentarer.

Debatten på bloggen er modereret efter sidens regler.Bliver ikke offentliggjort.