Libertas i frontalangreb på parlamentet

24. marts 2009
Formanden for det EU-kritiske Libertas, Declan Ganley (foto: Flickr)

Formanden for det EU-kritiske Libertas, Declan Ganley, har skudt sin ambitiøse kampagne i gang. Den minder om Obamas (foto: Libertas)

EU-Parlamentet burde rydde op i EU-bureaukratiet i stedet for at købe en dyr kampagne for at forbedre sit ry og få europæerne til at stemme. Det mener det EU-kritiske parti Libertas. Frontalangrebet er et af de første skridt i Libertas’ forsøg på at starte en europæisk folkebevægelse efter Obamas eksempel, vurderer EU ZOO.

Det hele startede med en selvkritisk kommentar fra EU-Parlamentets egne rækker.

Forud for EU-valget den 7. juni har parlamentet hyret et tysk-baseret kampagneteam til at føre den største EU-valgkamp nogensinde. Målet er at overbevise europæerne om, at det er vigtigt at stemme. I dag tirsdag har kampagnechefen Lutz Meyer sagt til Financial Times, at parlamentet døjer med et dårligt ry for bureaukrati og forhalinger.

Og her så den irske forretningsmand Declan Ganley og hans parti Libertas en chance for presseomtale. De har udsendt både en pressemeddelelse og et nyhedsbrev om emnet.

It is ironic that the Parliament is spending €28,000,000 to tell people that their vote is important when it refuses to accept the vote of the people on the European Constitution and on the Lisbon Treaty. Brussels’ unelected bureaucrats throw taxpayers’ money around in the name of democracy, but they won’t listen to the democratic voice of those they serve, siger Declan Ganley.

Libertas og Declan Ganley har fået æren for det overbevisende nej, som irerne leverede i folkeafstemningen om Lissabon-traktaten. Siden har Libertas åbnet et kontor i Bruxelles, og de har varslet en ambitiøs fælleseuropæisk kampagne.

Dagens reaktion fra Libertas er interessant:

Dels fordi Libertas med sit frontalangreb på EU-Parlamentets egen valgkampagne kaster sig frygtløst ud i et kontroversielt grænseland: Bør EU bruge penge på at få folk til at forstå, hvor vigtigt EU er? Andre kandidater til EU-valget har været tøvende med at kritisere beslutningen. Nu kan Libertas sætte sig på den kritik, der kan bruges som mærkesag i valgkampen.
Og dels fordi det viser, hvordan Libertas vil føre sin valgkamp og skabe en folkelig bevægelse. Én ting er pressemeddelelsen, de har sendt ud. Men i nyhedsbrevet, der behandler samme emne, runder Libertas af med følgende meget direkte, virale opfordring:

But, nothing is going to change without you. You have to be the change. And, to start real change, we need you to grow the Libertas movement.
Please send this link: www.Libertas.eu onto at least 10 friends, colleagues, or family members and ask them to join you in standing up for change. Libertas & YOU changing Brussels together.

Var der nogen, der sagde Obama?

Relaterede artikler:

 1. EU-kritiske Libertas lemlæstet fra start
 2. Italienske højrenationalister invaderer parlamentet
 3. Parlamentet har fået ny magthund

7 kommentarer »

 1. €28,000,000 er vel i og for sig ikke meget når det er en kampagne der skal strække sig over 27 lande. Europa-Parlamentet skal øge den demokratiske legitimitet i EU, og med en valgdeltagelse på under 50% til sidste EP-valg, bør Libertas vel være positive. Jo flere borgere der tager stilling og stemmer, jo mere demokratisk legitimitet bliver Europa-Parlamentet tilført. Eller ønsker de en lav valgdeltagelse, hvor de har en større chance…

  Kommentar by Stephan Petersen — 25. marts 2009 @ 09:32

 2. @Stephan

  Tak for din kommentar. Jeg er enig med dig i, at det må være i Libertas’ bedste interesse med en højere valgdeltagelse og mere debat. Nu er det heller ikke målet, men midlet, de angriber. Faktisk har Ganley selv tidligere udtalt, at hele Libertas’ succes afhænger af, om de kan få antallet af sofavælgere ned.

  Hvorvidt Libertas’ chancer bliver større eller mindre, når mange stemmer, vil jeg ikke gætte på. Ganley henviser til Irland, hvor en forholdsvis høj valgdeltagelse førte til et overbevisende nej til Lissabon-traktaten. Men der er også masser af EU-positive sofavælgere, tror jeg.

  Kommentar by Andreas Marckmann Andreassen — 25. marts 2009 @ 12:30

 3. det har vist altid været sådan, at alle partier påstår, at flertallet af dem der ikke stemmer, ville have stemt på dem, hvis de havde stemt.

  Kommentar by ne — 25. marts 2009 @ 13:32

 4. Hmm. deres hjemmeside virker også meget om noget man har set i Obama kampagnen

  Jeg tror, vi vil se i det kommende EP valg, at alle partierne har taget ting til sig fra Obama kampagnen.

  Libertas samlede underskrifter ind og stiller op i Sverige, men jeg kan ikke rigtig finde ud af om de stiller op i Danmark???

  Kommentar by Mikkel Brakman — 30. marts 2009 @ 16:28

 5. [...] http://euzoo.dk/?p=449 [...]

  Pingback by Libertas på euzoo | Libertas Danmark — 31. marts 2009 @ 13:41

 6. [...] Læs også: Libertas i frontalangreb på parlamentet [...]

  Pingback by EU-kritiske Libertas lemlæstet fra start – en uafhængig blog om EU-Parlamentet — 16. april 2009 @ 12:24

 7. Når ‘folket’ ikke får lov til at stemme om altafgørende traktater, der udstikker kursen for deres lands og folks fremtid, hvorfor i alverden skulle de så gide stemme på personager, der vil til EU for at realisere ovennævnte traktat-tekster…………….!?

  Kommentar by M.J. — 2. maj 2009 @ 02:00

Debatten på bloggen er modereret efter sidens regler.Bliver ikke offentliggjort.