Jubeleuropæer bliver EU-skeptiker

25. juni 2009

Jubeleuropæeren Julien Frisch er efter ét år som EU-blogger vendt på en tallerken og kalder sig nu efter valget for “EU-skeptiker”. EU er blevet et visionsløst magtspil mellem gamle, slidte mænd, mener han nu.

Bruxelles har mistet en stærk støtte i den tyske EU-blogger Julien Frisch, der mener, at EU er blevet et magtspil og en potensforlænger for gamle mænd.

Vi var flere læsere, der fik kaffen galt i halsen i sidste uge, da vi læste dagens indlæg fra EU-bloggeren Julien Frisch. Den tyske forsker er kendt som en af nettets mest jublende EU-støtter – indtil nu. På sin blogs et-års fødselsdag er han vendt på en tallerken – og kalder sig nu “eurofil EU-skeptiker” med en bunke bredsider som denne:

On the one side, the EU is a PR project of technocrats who have no interest in supporting a common European identity and a genuine European democracy, and on the other side, it is the ideal supranational playing field for nationalists who always fight for “the best” of their countries instead of promoting the best for Europe as a whole, skriver Julien Frisch.

Det er de seneste måneders EU-trummerum, der har taget pusten fra Julien Frisch. Han nævner EU-valget, som han mener var præget af visionsløse politikere, og han klager over (den sandsynlige) genudnævnelse af José Manuel Barroso som kommissionsformand, som Frisch kalder “verdens mest magtesløse leder af en supranational institution”.

The EU is the project of power games, mostly between old, worn-out men who try to compare the length of their penises instead of caring for the interests of the continent, skriver han også.

Læs indlægget fra Julien Frisch her: Becoming an EU-sceptic. Og følg i øvrigt hans blog, hvis du er glad for EU-nørderier.

Relaterede artikler:

 1. Skuffende få kvinder at vælge imellem
 2. Humor: Valgkampens vigtigste våben?
 3. Le Pen vippet af pinden i EU

4 kommentarer »

 1. specielt…

  Kommentar by ne — 25. juni 2009 @ 16:19

 2. Manden har vel samme tilgang til EU som mange i JuniBevægelsen havde. Han vil have et samlet Europa, men et andet fælles Europa end det nuværende.

  “When I say “EU-sceptic” I don’t mean a return to nationalist times like many British EU-sceptics. When I say “EU-sceptic” I imply the firm conviction that the present EU institutions are not capable of bringing forward a common Europe.”

  Kommentar by Filip Schwartz Kirkegaard — 25. juni 2009 @ 19:38

 3. @ne
  Tak for din kommentar. Jeg er helt enig i, at det er højst usædvanligt, og det skal forstås bogstaveligt, når jeg i indlægget skriver, at jeg fik kaffen galt i halsen!
  Især fordi Julien Frisch har markeret sig flere steder i den EU-nørdede blogosfære som ultrapro-EU, blandt andet på Margot Wallströms blog.

  @Filip
  Jeg er uenig i, at Julien Frischs holdning (hverken den nye eller den gamle) kan sammenlignes med JuniBevægelsens. I JuniBevægelsens principprogram plæderes alt andet lige for mindre union, også selvom enkeltmedlemmer har været ude med føderalistiske udmeldinger. JB er imod fælles flag, hymne, statsborgerskab og identitet. Det er lige præcis den slags, den fælles europæiske identitet, som Julien Frisch stadig tror på – som han skriver på sin blog, er han europæer, ikke tysker. En så stærkt tro på den fælles identitet er i mine øjne i modstrid med JBs ideer.

  I øvrigt bliver det spændende at se, hvilke dønninger, Frischs tallerkenvenderi kan skabe. Indtil videre har han fået cadeau fra vores blogkollega ovre hos Nosemonkey’s EUtopia, der trods det lidt fjollede navn faktisk har nogle fede, britiske EU-betragtninger…
  http://www.jcm.org.uk/blog/?p=2292

  Kommentar by Andreas Marckmann Andreassen — 26. juni 2009 @ 12:06

 4. måske var det en ide til et indlæg her på bloggen at lave en kort guide til de væsenligeste EU-bloggere? Eller bare dem I fandt værd at fremhæve.

  Kommentar by ne — 28. juni 2009 @ 12:08

Debatten på bloggen er modereret efter sidens regler.Bliver ikke offentliggjort.