Ingen kvaler, EU betaler

27. april 2009

Pensionsmysteriet ser ud til at være løst. Mens almindelige mennesker ser deres opsparing og pension skrumpe, så kan EU-politikerne ånde lettet op. Unionen spytter ekstra i pensionskassen for medlemmer af EU-Parlamentet, så de folkevalgte ikke får udbetalt en mindre pension som følge af finanskrisen.

Indtil videre har pensionsfonden et hul på omtrent 900 millioner kroner, som skatteyderne altså må fylde ud.

Journalisten Bruno Waterfield fra The Daily Telegraph skriver, at parlamentet sidste uge erklærede, at EU ikke skal dække underskuddet – men at det ikke betyder en døjt, eftersom det angiveligt står i EU’s statut for parlamentarikerne, at unionen skal dække dem ind. Resultat: EU betaler alligevel underskuddet.

Tilføjelse (mandag klokken 13.10): Ifølge et Ritzau-telegram fra sidste uge har parlamentets ledelse vedtaget at ændre reglerne for pensionerne, så man først får udbetalt beløbene fra man er 63 år og ikke 60 år. Dette og andre tiltag skulle angiveligt lukke hullet i pensionsfonden frem til engang i 2020′erne. Det forudsætter dog, at også det kommende parlament holder fast i ændringerne efter juni måneds EU-valg, og at der ikke er nogen parlamentarikere, der lægger sag an mod pensionsfonden.

[youtube]osDAeoaA8IU[/youtube]

Når vi nu snakker om EU-goder, så har Folkebevægelsen mod EU lavet et genialt mediestunt. EU-parlamentariker Søren Søndergaard har ikke betalt sine overskydende rejsepenge tilbage til unionen, men har heller ikke puttet dem i egen lomme, som andre måske ville gøre. Spidskandidaten har i stedet samlet de 600.000 kroner i en fond, der skal hjælpe almindelige mennesker, der er ramt af EU.


1 kommentar »

 1. Ekstra Bladet skrev lørdag, at det er frygten for dårlig PR, der gør, at EU dækker underskuddet:

  “Men frygten for dårlig pr i forbindelse med det forstående EU -valg har medført, at ledelsen i parlamentet ved hjælp af en række tiltag har sørget for, at medlemmerne er sikret et fast beløb hver måned uanset de store udsving.”
  Ekstra Bladet 25/4/2009 1. sektion side 20

  Det forstår jeg ikke. Hvis Ekstra Bladet skriver om EU eller politikere generelt, handler det ofte gerne om, hvor pengegriske de er. Nu skriver samme avis, at EU er bekymret for, at det skal give dårlig PR, at EU ikke udbetaler et ekstrabeløb til politikerne. Det er da den omvendte verden.
  (kommentaren ændret)

  Kommentar by Filip Schwartz Kirkegaard — 27. april 2009 @ 11:14

Debatten på bloggen er modereret efter sidens regler.Bliver ikke offentliggjort.