Hårde ord fra baglandet mod Bendtsen

23. marts 2009

Bendtsen må træde tilbage som spidskandidat ved EU-valget i juni. Sådan lyder det hårde krav til De Konservatives tidligere formand Bendt Bendtsen fra nogle debattører på Konservatives egen hjemmeside. Det sker efter dagbladet BT har skrevet en række artikler om, at Bendt Bendtsen har været på jagtture betalt af store virksomheder.

Bendt må vige pladsen som vores spidskandidat til EU, skriver P. Müller.

Man skulle ikke tro, at en minister kunne være så dum og naiv, men det må have været både de kortsigtede og de langsigtede personlige gevinster der har lokket, skriver Erik Vad-Hansen.

Han skal ikke ned til EU. Dertil har han for lidt rygrad, skriver Egon Åge Olesen.

Man skal være medlem af De Konservative for at få mulighed for at kommentere på hjemmesiden.

Naturligvis kan det være nogle ganske få polemikere fra baglandet, der angriber spidskandidaten. Men det er interessant, at stort set ingen medlemmer går ind og forsvarer Bendt Bendtsen.

Tidligere har der været beskyldninger fremme om, at politiske modstandere skulle have infiltreret debatforummet.

Relaterede artikler:

 1. Bendtsen finder ikke fred i Bruxelles
 2. Bendtsen og kæmpelastbilerne vandt
 3. Det absolut vigtigste: Bendt Bendtsen

6 kommentarer »

 1. Mån må sige at det heller ikke er helt heldige sager her få måneder før et valg. Det var jo ellers planen at vælgerne skulle have sendt ham afsted med et Nyrupsk “Tak for tro tjeneste”.

  Kommentar by Mathias Schwartz Kirkegaard — 23. marts 2009 @ 17:37

 2. Problemet er, at Bendt Bendtsen ligger som han har redt. Hvis man blot betragter sagen neutralt, og vi i stedet kladte Bendtsen for “x”, og dernæst redegjorde for “x”´s adfærd og spurgte, om man mente at x kunne være en værdig spidskandidat. – Så tror jeg svaret var givet.

  Alene, at han har været i stand til at skabe sig den polymik bør få kontrollamperne til at tænde. Jeg er enig med Egon Åge Olesen i dennes udtalelse. Erik Vad-Hansen kalder det naivitet.

  Det er muligt, at han har været minister i dette land. Men dømmekraft besidder han ikke. Skal vi ikke blot konkludere ved brug af det gamleordsprog: “Der går sjældent røg af en brand, uden at der er ild”. Allerede Den Danske Almue kunne sætte klare ord på den slags problemer.

  Nu mangler det konservative bagland bare at tage konsekvensen. – Det er klart at det gør ondt, men det er den slags problemer liver giver.

  Kommentar by Per Møller — 23. marts 2009 @ 20:48

 3. Den seneste nyhed her i dag understreger Bendt Betjents problem i denne sag: http://www.dr.dk/Nyheder/Indland/2009/03/23/210217.htm?rss=true

  Han burde kende våbenloven, så hvis der er kød på den sag, så ser det virkelig ikke kønt ud. Han har i så fald beordret sin chauffør til at overtræde den våbenlov som K ellers går meget op i at stramme i kampen mod bandekriminaliteten.

  Kommentar by Mathias Schwartz Kirkegaard — 23. marts 2009 @ 22:20

 4. @Mathias
  Det understreger lidt problemet med at stramme lovgivning. Lovgiverne mener sikkert, at den stramme lovgivning kun skal ramme dem, der reelt er problemer med, men det kan være svært. Bendt Bendtsen har vel ikke set sig selv som et problem og har derfor ikke tænkt, at den stramme våbenlovgivning skulle dække ham.

  @Per Møller
  Ja, måske er der ild, men det skal altså være en regulær ildebrand, før jeg er interesseret. Jeg er enig i, at Bendtsen har et problem. Men hvor stort er det? Det er vanskeligt at sige lige nu, og jeg vil derfor ikke dømme ham endnu.
  Bendtsen ryger til Bruxelles, tror jeg. Men til gengæld kan hele sagen forværre chancerne for, at De Konservative får en ekstra ind. På den anden side kan det gøre det lidt mere spændende, hvem der eventuelt kommer ind udover Bendtsen. Hvis nogle af vælgerne tænker, at de egentlig gerne vil stemme på K, men ikke på Bendtsen, så vil det kunne betyde, at nogle af dem længere nede på listen kan få flere personlige stemmer, end de ellers ville have fået. Måske er listens nummer to, Christian Wedell-Neergaard, så ikke en sikker nummer to mand i Bruxelles?

  Kommentar by Filip Schwartz Kirkegaard — 24. marts 2009 @ 00:41

 5. @Filip
  På grund af de mange vestjyske personlige stemmer, havde jeg egentlig set Tove Videbæk som Konservatives nummer 2, netop på grund af at Bendt Bendtsen ville støvsuge de andre for deres personlige stemmer. Måske var det Tove Videbæks plads der røg der?

  Kommentar by Mathias Schwartz Kirkegaard — 24. marts 2009 @ 15:17

 6. @Mathias
  God pointe. Du kan meget vel have ret.

  Kommentar by Filip Schwartz Kirkegaard — 24. marts 2009 @ 23:42

Debatten på bloggen er modereret efter sidens regler.Bliver ikke offentliggjort.


Wikipedia om Bendt Bendtsen (K)

Bendt Bendtsen (født 25. marts 1954 i Odense) er en dansk politiassistent, tidligere folketingsmedlem, tidligere Økonomi- og Erhvervsminister og nuværende medlem af Europa-Parlamentet, valgt for Konservative.