Formandsposten deles

8. juli 2009

Livet fortsætter som det plejer i EU-Parlamentet.

Her på EU ZOO spekulerede vi i, om de borgerliges valgsejr ved valget i juni ville vælte traditionen med brede forlig i parlamentet på tværs af højre-venstre. Således skulle de konservative EPP-ED og de liberale ALDE blot samle yderligere tre procent bag sig for at få et smalt flertal.

Men nu er EPP-ED og socialisterne i PSE tilsyneladende gået sammen om at dele formandsposten mellem sig, skriver EUobserver.com. Akkurat ligesom i sidste mandatperiode. En formand sidder i 2,5 år, så på den måde kan de to grupper dele posten i den fem-årige mandatperiode.

Aftalen er et nederlag til den liberale Graham Watson, der havde ført en stædig kampagne for at blive formand for parlamentet. Han bliver i stedet for formand for et midlertidigt udvalg, der skal arbejde med finanskrisen, skriver EUobserver.com.

Det har også været interessant at læse parlamentariker Anne E. Jensens (V) nyhedsbrev. Den liberale gruppe har netop valgt Guy Verhofstadt, tidligere belgisk premierminister, som formand for gruppen. Og han er føderalistisk i sin tankegang. Det kommer til udtryk ved, at han ikke stoler på de britiske, EU-skeptiske konservative, der ellers ville kunne skaffe borgerligt flertal i parlamentet.

Han ønsker ikke at basere Kommissionens fremtid på en aftale med de britiske konservative, der vil tippe Lissabon-traktaten og som forholder sig dybt skeptiske til EU, skriver Anne E. Jensen.

Relaterede artikler:

  1. Elementet Watson
  2. Sablerne rasler i Strasbourg
  3. 1-0 til højrefløjen i patientkrigen

Ingen kommentarer »

Endnu ingen kommentarer.

Debatten på bloggen er modereret efter sidens regler.Bliver ikke offentliggjort.