EU-kritiske Libertas lemlæstet fra start

16. april 2009

Stik imod hvad de har lovet, stiller EU-kritiske Libertas ikke op i det vigtigste land til EU-valget, Tyskland.

Formanden for det EU-kritiske Libertas, Declan Ganley (foto: Flickr)

Formanden for det EU-kritiske Libertas, Declan Ganley, har givet valgkampen i Tyskland en nøglerolle. Men Libertas stiller ikke op alligevel. (foto: Flickr)

Det er noget af en mavepuster, der har ramt Libertas, inden valgkampen overhovedet er gået i gang. Den EU-kritiske bevægelse har varslet en massiv kampagne med grene ud i hele Europa, men nu har det vist sig, at de ikke stiller op i Tyskland.

De tyske græsrødder har ikke nået at samle underskrifter nok. Tyskland er med 99 mandater det suverænt største land i EU-Parlamentet, og når Libertas ikke er opstillet i Tyskland, får de sværere ved at samle nok mandater til for alvor at få indflydelse.

Stifteren af Libertas, den irske forretningsmand Declan Ganley, har tidligere selv understreget, at Tyskland er nøglen til magten. Da han besøgte Berlin i sidste måned for at annoncere åbningen af den tyske gren, lovede han, at Libertas Deutschland ville opstille kandidater, og han tilføjede:

Germany is perhaps the most important keystone of European democracy . . . It is here in the end what will decide whether or not we enter into a post-democratic Europe.

Det sagde Ganley ifølge Irish Times. Også til det tyske magasin FOCUS har Ganley understreget, hvor vigtig en brik Tyskland er i hans politiske puslespil.

Libertas har ikke endegyldigt erkendt, at de har tabt slaget om Tyskland. Men det er svært at sige, hvordan de vil nå at stille op, når deadline er overskredet. Senest har selv Wikipedia erklæret, at Libertas ikke stiller op til EU-valget i den Tyskland.

Men har Libertas mistet pusten allerede? Eller er de i gang med nogle benhårde strategiske prioriteringer i Europa, hvor de har valgt Tyskland fra?

EU ZOO følger udviklingen af en samlet europæisk bevægelse tæt. Diskussionen om en fælles-europæisk offentlighed er supervigtig, som man også kan se på kommentarerne på bloggen, for eksempel her og her.

Læs også: Libertas i frontalangreb på parlamentet

Relaterede artikler:

  1. Libertas i frontalangreb på parlamentet
  2. Ny videopropaganda fra EU
  3. Tjubang fra dag ét hos skeptikerne

Ingen kommentarer »

Endnu ingen kommentarer.

Debatten på bloggen er modereret efter sidens regler.Bliver ikke offentliggjort.