Camres assistent skuffer

20. oktober 2009
Anna Rosbach Andersen er 62 og medlem af EU-Parlamentet for Dansk Folkeparti.

Anna Rosbach Andersen blev i en alder af 62 år valgt ind i EU-Parlamentet for Dansk Folkeparti.

I ni år var Anna Rosbach Andersen kontorchef for Mogens Camre, DF’s tidligere medlem af EU-Parlamentet. I juni kom hun selv ind i parlamentet i slipstrømmen på stemmeslugeren Morten Messerschmidt (DF). Tirsdag landede så hendes første pressemeddelelse i EU ZOO’s indbakke, og debutten er skuffende visionsløs.

Først bringer vi hele pressemeddelelsen:

DF: EU leger julemand på klimaområdet

Dansk Folkepartis medlem af Europa-Parlamentets miljøudvalg, Anna Rosbach Andersen, har i Strasbourg i dag draget Kommissionens kurs på klimaområdet forud for topmødet i København i tvivl.

“Ind i mellem får man fornemmelsen af, at vi befinder os i et parallelunivers uden forbindelse med virkeligheden. Parlamentets miljøudvalg vedtog i går – under stor applaus – at give en række yderst velmente, store og tunge gaver på klimaområdet, men hvad nytter det at lege julemand, hvis andre ikke vil lege med,” siger Anna Rosbach Andersen.

Hun peger blandt andet på, at USA, Kina og Indien tilsyneladende bevæger sig længere og længere væk fra bindende klimamål:

“EU må vågne op og indse, at ikke alle har så meget overskud, at de kan sætte klimaet øverst på dagsordenen. Amerikanerne har sundhed, arbejdspladser og velfærd på dagsordenen, mens kinesere og indere kæmper for at opnå samme levestandard som vores. Hertil kommer, at klimaproblematikken er så kompleks og skal tage højde for så mange parametre, at man ikke kan feje den af med en enkelt smart teori eller model”, siger Anna Rosbach Andersen.

Anna Rosbach Andersen tager ikke nødvendigvis fejl i sin pressemeddelelse, og det er ikke nødvendigvis dårligt at kritisere. Men hun benytter en retorik, der er lige så klassisk i sit surmuleri som i sin mangel på alternativer: Hun kritiserer EU-Kommissionen og EU-Parlamentets miljøudvalg for at leve i et parallelunivers uden forbindelse til virkeligheden. Men hun sætter ikke ord på, hvad hun vil have i stedet. Der er ingen visioner.

EU ZOO håber, at Anna Rosbachs pressemeddelelser bliver mere konstruktive med tiden.

Relaterede artikler:

 1. Dyreaktivister i flæsket på Danmark til november
 2. Det absolut vigtigste: Anna Rosbach

4 kommentarer »

 1. Самое большое счастье в жизни – это уверенность в том, что тебя любят. – В. Гюго

  Kommentar by Хаус — 29. oktober 2009 @ 21:32

 2. I propably agree with Xayc, though I cannot really be sure.

  Kommentar by Rasmus Nørlem Sørensen — 29. oktober 2009 @ 22:10

 3. @Xayc

  Thanks for that comment. Just as Rasmus, I of course knew instantly that it is a Victor Hugo quote in Russian, and I thoroughly agree with you – it’s very relevant :)

  (…for the exact wording, check and translate the spam… errr, quote for yourselves at Google Translate)

  Kommentar by Andreas Marckmann Andreassen — 1. november 2009 @ 12:22

 4. Hvor rørende, en europæisk dialog, og I forstår hinanden uden tolk. Men ligesom i EP er det svært at få øje på relevansen…

  Kommentar by Casper | Borgerlig bums — 24. november 2009 @ 07:26

Debatten på bloggen er modereret efter sidens regler.Bliver ikke offentliggjort.


Wikipedia om Morten Messerschmidt (DF)

Morten Messerschmidt (født 13. november 1980) er cand.jur. og medlem af Folketinget indtil den 19. juni 2009 for Dansk Folkeparti. Han blev valgt i Århus Amtskreds ved folketingsvalget den 8. februar 2005, hvor han fik 3.812 personlige stemmer. Ved Europa-Parlamentsvalget 2009 var han spidskandidat for Dansk Folkeparti og fik 284.500 personlige stemmer hvilket er det næststørste antal ved et dansk EU-parlamentsvalg.