Busk: Valgkampen skader lovgivningsarbejdet

3. april 2009

Venstremanden Niels Busk, der ikke genopstiller ved parlamentsvalget i juni, brokker sig i sit nyhedsbrev over, at valgkampen er sat ind i EU-Parlamentet.

Som tidligere nævnt er lovgivningsbunken enorm her inden arbejdet slutter før valget, og ivrigheden for at fremsætte ændringsforslag er langt større end normalt. Medlemmerne ønsker at markere deres holdninger og der er ikke altid samme åbenhed for at indgå kompromis’er ved forhandling. Det er ikke altid befordrende for lovgivningsarbejdet, når ændringsforslagene stritter i alle retninger.

Niels Busk nævner kampen om patientrettighederne, som EU ZOO har skrevet om. Ifølge ham var der flere end tusind ændringsforslag til afstemningen tirsdag denne uge. Men der er også det strandede forlig om arbejdstid, hvor EU-landene forsøger at få parlamentet med på en ordning, hvor lande kan få tilladelse til at have gennemsnitlige arbejdsuger på mere end 48 timer. Nu tager parterne en ekstra, besværlig forhandlingsrunde, skriver fagligt.eu.

Kender du andre sager, der får ekstra opmærksomhed fra parlamentarikerne, fordi de kan bruges i valgkampen? Skriv en kommentar ved at klikke på linket i toppen af indlægget.

Relaterede artikler:

  1. Venstre-veteran fortryder støtte til socialdemokrat
  2. Forbrugerlobbyister vil møve sig ind i valgkampen
  3. Landbruget får ikke V-håndlanger i Bruxelles

Ingen kommentarer »

Endnu ingen kommentarer.

Debatten på bloggen er modereret efter sidens regler.Bliver ikke offentliggjort.