Britiske nationalister forvist fra Bruxelles-bar

11. juli 2009

Apartheid er nået til Bruxelles, mener to nyvalgte nationalister fra Storbritannien. De og deres bodyguards er blevet smidt ud af en populær irsk pub lige foran EU-Parlamentet – fordi gæsterne går i protest, når de kommer.

Den britiske nationalist Nick Griffin er knapt blevet valgt til EU-Parlamentet, før han er blevet bortvist fra to pubs i Bruxelles - fordi folk udvandrer, når han kommer.

Den britiske nationalist Nick Griffin er knapt blevet valgt til EU-Parlamentet, før han er blevet bortvist fra to pubs i Bruxelles - fordi folk udvandrer, når han kommer.

Det hævder de i hvert fald selv, de to EU-kritiske briter Andrew Brons og Nick Griffin fra British National Party (BNP). Sidstnævnte kunne torsdag fortælle til TheParliament.com, at de var blevet bedt om at forlade pubben O’Farrell’s, fordi 18 mennesker var gået, idet de to nationalister gjorde deres entré. Oven i hatten skulle de heller ikke vise sig på den populære fodboldbar Fatboys overfor, som har samme ejer.

This is a form of apartheid, discrimination on the grounds of political belief and reflects the totalitarian mindset of some people here, siger Nick Griffin.

Barens ejer afviser, at nationalisterne er blevet bortvist. I EU ZOOs øjne er det mest interessante ved hele affæren, at ejeren til gengæld kan fortælle, at han og hans kolleger i området har diskuteret, hvad de skulle gøre, når en BNPer kom på besøg. De er bange for at miste kunder, fordi gæsterne udvandrer. På Place Luxembourg, hvor O’Farrell’s og en række andre barer ligger, kommer så mange EU-positive politikere, bureaukrater og andet godtfolk, at udvandrings-teknikken rent faktisk kan presse værtshusene. Men fair eller ej, så er det ikke en effektiv måde at stække fjerene på yderligtgående kræfter.

Relaterede artikler:

  1. Tjubang fra dag ét hos skeptikerne
  2. Landbruget får ikke V-håndlanger i Bruxelles
  3. Bendtsen finder ikke fred i Bruxelles

Ingen kommentarer »

Endnu ingen kommentarer.

Debatten på bloggen er modereret efter sidens regler.Bliver ikke offentliggjort.