300 aktivister anholdt i Bruxelles

10. marts 2009

Ja, så er det sket. Klimaslagsmålet har krævet de første hospitalsbesøg i EU, siden klimapakken blev vedtaget i december. De tilskadekomne var demonstranter fra Greenpeace, der tirsdag forsøgte at blokere entredørene til bygningen, hvor unionens finansministre mødtes.

Det kunne politiet naturligvis ikke acceptere. Efter to timer havde de hentet den sidste demonstrant ud i ventende køretøjer. Fangsten var 300 anholdte demonstranter. Tre aktivister røg på hospitalet, ifølge Greenpeace ”som resultat af politiaktioner.”

Mon næste stop bliver december måneds klimatopmøde i København?

Klik her for at se billeder af demonstrationen på Flickr.

Relaterede artikler:

 1. Landbruget får ikke V-håndlanger i Bruxelles
 2. Bendtsen finder ikke fred i Bruxelles
 3. Britiske nationalister forvist fra Bruxelles-bar

Ingen kommentarer »

 1. Jeg læste netop en interessant artikel i Weekendavisen om aktivisternes planer om at arrangere aktioner under klimatopmødet i december i København. Danske KlimaX planlægger en aktion, hvor 30.000 mennesker i en stor kæde spærer Bella Center, så de lammer topmødets infrastruktur. Forsyninger osv. Men journalisten skriver, andre aktivister har andre planer og at analysen er, at det ender med militante aktioner.

  Kommentar by Filip Schwartz Kirkegaard — 15. marts 2009 @ 20:22

 2. Hej Filip,

  Tak for sidst.

  Det ser ud til at være en lovende blog, I har stablet på benene.

  Jeg læste også artiklen om de aktivistiske planer op til klimatopmødet, men jeg har svært ved at se deres logik:

  Verdens regeringer laver ikke den aftale, vi ønsker, så derfor vil vi forhindre dem i overhovedet at indgå en aftale. Men er ingen aftale bedre end en ringe aftale?

  Jeg tænker, at disse aktivistiske planer risikerer at blive det godes værste fjende.

  Bedste hilsner

  Emil Dyred

  Kommentar by Emil Dyred — 17. marts 2009 @ 11:16

 3. Jeg ser din pointe. Og jeg kom til at tænke på et par afsnit af DR’s dramaserie Livvagterne, hvor de mest yderligtgående klimaaktivister bliver fremstillet som naive tosser.

  Og det er jo det absurde. Aktivisterne vil gerne forsøge at vise verdens ledere, at det er aktivisterne, der har folket bag sig. Som en tysk ledende klimaaktivist siger til Weekendavisen, så har politikerne fejlet, og ændringerne må komme nedefra. Men hvor mange går reelt op i at redde klimaet? Hvor mange tager et kortere varmt bad om morgenen for at undgå at isbjørnen falder af den skrumpende isflage? Det er ikke mange.

  Det virker som om, at de danske klimaaktivister har forstået, at de skal være omhyggelige med deres image. De ved godt, at deres metoder ikke må kamme over, hvis de vil samle folket bag sig.

  OG: Ifølge Weekendavisen vil de danske aktivister netop ikke forsøge at forhindre en aftale. De vil spærre forhandlerne inde, så de ikke kan komme ud, før de har lavet en aftale, der er acceptabel for klimaaktivisterne.

  Kommentar by Filip Schwartz Kirkegaard — 17. marts 2009 @ 13:06

Debatten på bloggen er modereret efter sidens regler.Bliver ikke offentliggjort.